Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

У БИБЛИОТЕЦИ ОБИЉЕЖЕНИ СВЈЕТСКИ ДАН ШУМА И СВЈЕТСКИ ДАН ВОДА

Јуче је у читаоници Народне библиотеке „Стеван Самарџић“ обиљежен Свјетски дан шума (21. март) и Свјетски дан вода (22. март), у присуству ученика IV-2 и IV-3 одјељења Основне школе „Ристан Павловић“, предвођених професорима разредне наставе Мирјаном Боричић и Лазаром Цупаром. 

У уводном дијелу приказан је кратки анимирани филм „Значај шума“ редитеља Мирка Матовића, који је доживио велики број пројекција на бројним међународним филмским фестивалима.

“Значај шума” је анимирани филм едукативног карактера који говори о значају шума у Црној Гори, које су по вриједности шумских површина, разноврсности и утицају на животну средину међу најквалитетнијим у Европи.

Надаље, кроз квиз знања, дјеца су обновила усвојено знање о шумама и водама, али и научила нешто ново.

На овај начин, вјерујемо, додатно је подигнута свијест наших најмлађих о значају заштите животне средине и свим бенефитима које здрава животна средина оставља на здравље цјелокупне популације.

Ово је још једна у низу успјешних активности Народне библиотеке „Стеван Самарџић“ која има циљ да популаризује значај ове јавне установе у васпитно-образовном процесу ученичке популације и да учествује у изградњи једне нераскидиве везе између пљеваљских школа и библиотеке.

На самом крају, директорица Бојана Ђачић уручила је захвалнице за учешће на квизу знања предсједницима одјељења.

Leave a Reply

Адреса: Трг 13. јул , 84210 Пљевља

Тел/факс:  068 / 880 - 220

ПИБ (матични број): 02009226

Жиро рачун: 555 - 2909 - 55; 510 - 24549 - 16

Е-mail:   junb.ssamardzic@gmail.com

Народна библиотека "Стеван Самарџић"  2024