Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Једног сасвим обичног, лијепог дана градић Честерс Мил у америчкој држави Мејн необјашњиво је одсјечен од остатка свијета невидљивим пољем силе. Авиони падају при контакту са њим, а једној баштованки одсјечена је рука када се Купола спустила на њу. Људи који обављају послове у сусједним градовима одвојени су од својих породица… Нико не разумије шта ова тајанствена ограда представља, одакле потиче и да ли ће икада нестати.

Дел Барбара, ветеран ирачког рата, а сада кувар, мораће да се удружи са неколицином неустрашивих грађана – власницом новинског листа Џулијом Шамвеј, једном медицинском сестром, једном одборницом и трима храбрим клинцима. Насупрот њима, Џим Рени, политичар који не преза ни од чега, покушава да у рукама чврсто задржи узде моћи, заједно са својим сином, који крије застрашујућу тајну. Међутим, највећи противник јесте сама Купола, јер становници Честерс Мила не само да имају мало времена него оно неумитно истиче…

„Под Куполом“ је још једно ремек-дјело Стивена Кинга. Завршетак сваког поглавља мами вас да прочитате следеће, увлачећи вас у психолошку драму која је тако богата да је заправо не читате, већ проживљавате.

Вулкан, 2013.

Leave a Reply

Адреса: Трг 13. јул , 84210 Пљевља

Тел/факс:  068 / 880 - 220

ПИБ (матични број): 02009226

Жиро рачун: 555 - 2909 - 55; 510 - 24549 - 16

Е-mail:   junb.ssamardzic@gmail.com

Народна библиотека "Стеван Самарџић"  2024