Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Њена љубав је неразумна, њена вјера накарадна, али од оружја ништа друго нема…

Ана Жежељ је и девети дан јула двије хиљаде и петнаесте године намјеравала да проживи на уобичајен начин: пушећи цигарете, пијуцкајући пиво и чекајући да зазвони телефон, да јој се напокон јави Марјан, нестао прије више од пола вијека.

Тај дан је, међутим, од раног јутра другачији и по много чему наговјештава да јој може бити последњи. У грудима осјећа бол, а баш тада открива да загробни живот и оностране силе стварно постоје, и у свом купатилу види биће с пепељастим крилима.

Да ли заиста почиње гротескни и страшни рат између демона и анђела с којим се спријатељила, да ли Ана заиста у трамвају код Ђерма поново среће љубав свог живота, или су обје узбудљиве приче само плод њене богате уобразиље?

„Сусрет под необичним околностима“ је несвакидашњи роман о љубави и вјери, о посрнулом анђелу и демонима, о поимању судбинског и небеског. Владан Матијевић је још једном показао зашто његове књиге добијају најзначајније књижевне награде, зашто о њима пишу најзначајнији књижевни критичари, зашто се толико читају и преводе на стране језике. Његов роман „Сусрет под необичним околностима“ свакако је још једна потврда да постоје аутори способни да читаоцу приреде незаборавну свечаност.

Лагуна, 2016.

Leave a Reply

Адреса: Трг 13. јул , 84210 Пљевља

Тел/факс:  068 / 880 - 220

ПИБ (матични број): 02009226

Жиро рачун: 555 - 2909 - 55; 510 - 24549 - 16

Е-mail:   junb.ssamardzic@gmail.com

Народна библиотека "Стеван Самарџић"  2024